İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah kente giriş yaptı.. Edirne ve Trakya'da devam eden kar yağışı İstanbul'da da etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının düştüğü kentin bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı
27 Şubat 2018 Salı 13:30

İstanbul'da aylardır beklenen kar yağışı sabah saatlerinde kente giriş yaptı. Edirne ve Trakya'da devam eden kar yağışı İstanbul'da da etkili olmaya başladı.

Dün öğlen saatlerinden sonra kar yağışının etkisi altında kalan Edirne ve Kırklareli'nde eğitime 1 gün süreyle ara verilerek okullar tatil edilmişti. Bir süredir soğuk havanın etkisinde kalan İstanbul'da, sıcaklıklar bazı bölgelerde sıfır dereceye kadar düştü.

İstanbul'da aylardır beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde başlayarak kısa sürede etkisini arttırarak şehrin merkezine kadar indi. 

Parçalı, çok bulutlu havanın görüldüğü kentin bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezine kadar inen kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor.

Kağıthane, Beşiktaş, Başakşehir, Çatalca, Beykoz, Çekmeköy ve Zeytinburnu'nda kar yağışı görülürken, Kadıköy ve Üsküdar'da da karla karışık yağmur yağıyor. Beylikdüzü ve Hadımköy'de ise lapa lapa kar yağışı gözleniyor.

Yoğun kar yağışının akşam saatlerinde sonra etkisini arttıracağı ve İstanbul'da yoğun şekilde görüleceği belirtildi. 

Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, İstanbul’da Çarşamba gecesi, Perşembe günü ve Cuma sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden, buzlanma don olayı meydana geleceğinden trafik de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.