İstanbul Valisi Şahin'den nevruz açıklaması

İstanbul Valisi Şahin, kentte nevruzla ilgili gerekli her türlü tedbirin alındığını belirterek, nevruz kutlama taleplerini, halkın huzur ve güvenliği noktasında bu toplantıların bugünlerde yapılmamasının daha uygun olacağı gerekçesiyle uygun görmediklerini bildirdi.

İstanbul Valisi Şahin'den nevruz açıklaması
18 Mart 2016 Cuma 14:05

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı için Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vali Şahin, İstanbul'da nevruz için alınan önlemlerin sorulması üzerine "Tarihimizde milletimizin istiklali, vatanımızın muhafazası için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Özellikle de vatanımızın bölünmez bütünlüğü noktasında mücadele eden ve son dönemde şehit olan tüm şehitlerimize ayrıca rahmet diliyorum. Nevruz ile ilgili ilimizde gerekli her türlü tedbir, en üst seviyede alınmıştır. Bu konuda birtakım talepler vardı nevruz kutlamalarına dair. Ancak hem halkımızın huzur ve güvenliği hem de o tür toplantılara katılacak insanların güvenliği noktasında bugünlerde bu toplantıların yapılmamasının daha uygun olacağını değerlendirdiğimiz için mevcut talepleri uygun bulmadık. Dolayısıyla biz bu noktada halkımıza herhangi bir yasa dışı, kanuni olmayan çağrılara itibar etmemelerini, bizim güvenlik kuvvetlerimize bu anlamda görevlerini yapmaları noktasında yardımcı olmalarını bekliyorum." ifadesinde bulundu.

Bir gazetecinin sosyal medya tarafından Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğunun birtakım duyurular yaptığı iddialarına ilişkin sorusuna ise Şahin,

"Dün onunla ilgili bir duyuru yaptık. O konudaki düşünce ve görüşlerimizi ifade ettik. Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli ve uyanık olmalarını ve özellikle sosyal medyanın da kontrolsüz şekilde kullanımıyla ortaya çıkan sansasyonel birtakım haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Önlemleri gerekli görüyorum.
Avatar
mahmut demirkolllllu - 8 yıl önce
nevruzu amacından saptırıp ;pkk nın reklamını yapmak,aponun çakal pozlu posterlerini ve kandilin kenefli bayraklarını sallamak,meydanlarda hayvani sloganlar atmak,hatta kalabalığa bomba atıp devleti suçlamak gibi eylemler için meydanlara çıkmak istiyorlar.İstanbulda izin verilmemesi iyi olmuştur.Başka ilde sözde bayram kutlaması yapacaklarsa tüm sorumluluk tertip komitesine vermeli ve kayıt altına almalı.Halka da devlet güvenliğinizden sorumlu değildir demeli. bayramda yanlışlık yapan bilahare tutuklanıp gereği yapılmalı..Bir mayıslarda da meydanlarda çakallların kirli anırıp havladıklarına şahit olmuştuk.Terör sıfırlanıncaya kadar nevruz ve bir mayıs kutlanmamalı