İstanbul'da uçak köpeğe çarptı!

Atatürk Havalimanı'nın 05/23 pistine köpeklerin girmesi hava trafiğini olumsuz etkilerken, uçağın çarptığı köpek öldü.

İstanbul'da uçak köpeğe çarptı!
04 Aralık 2015 Cuma 00:53

Atatürk Havalimanı'nın 05/23 pistine köpeklerin girmesi hava trafiğini olumsuz etkilerken, uçağın çarptığı köpek öldü. Ayrıca inişe hazırlanan 3 uçak ise köpekler nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları'nın TK-1450 sefer sayılı Porto-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağı 68 yolcusuyla saat 21.33'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. İnişi sonrasında bir köpeğe çarptı. Uçağın çarptığı köpek ölürken, köpeğin aprondan alınması için diğer uçakların inişine izin verilmedi. 3 uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı, hava trafiği olumsuz etkilendi. Apronda, nereden geldiği belli olmayan, başka köpeklerinde olduğu bildirildi. 

Uçak köpeğe çarptıktan hemen sonra, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları olay yerine gelerek köpeği kaldırdı. Böylelikle hava trafiği normale döndü.

Olay sonrası uçak temizlenerek kontrol edildi. 

Uçağın pilotunun, inişten sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni uyararak bir köpeğe çarptığını ve pistte başka köpeklerinde bulunduğunu söylediği belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.