İzmir'de 6.3 büyüklüğünde deprem

İstanbul ve İzmir'de deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntının yaşandığı depremin ardından Kandilli Rasathanesinin sitesine erişilemiyor. Ege Denizinde meydana gelen depremin büyüklüğü 6.3 olduğu belirtildi.

İzmir'de 6.3 büyüklüğünde deprem
12 Haziran 2017 Pazartesi 15:50

İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve çevre illerde hissedilen bir deprem meydana geldi. Hissedilen deprem büyük bir korkuya yol açtı. İstanbul ve Ege’de hissedilen depremin büyüklüğünün 6,2 olduğu, yerin 10 km derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu ifade edildi. Deprem sonrasında herhangi can veya mal kaybı bulunmuyor. Depremin denizde meydana gelmesi olası faciayı önledi.

Marmara ve Ege'de hissedilen deprem, Çanakkale, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul'da hissedildi. Depremin merkez üssütünün Ege Denizi olduğu, yerin 10 km altında gerçekleştiği ve 6,3 büyüklüğünde gerçekleştiği kaydedildi.

Ege Deprem

Depremin en yoğun olarak hissedildiği il İzmir oldu. Deprem Ege açıklarında, Midilli adası dolaylarında meydana geldi. Depremin deniz tabanının 20.7 kilometre derinliğinde olduğu saat 15.28'de meydana geldiği ifade edildi. 

Deprem, Nedir, Nasıl Oluşur? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.