Kadınlara özel ulaşım projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi örnek bir çalışmaya imza attı. Buna göre, Eskişehir'de otobüslere binen kadınlar 22.00-24.00 saatlerinde durak beklemeden istedikleri yerde inebilecekler.

Kadınlara özel ulaşım projesi
19 Mayıs 2016 Perşembe 11:47

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada örnek bir projeye imza attı. Ulaşımda otobüsleri kullanan kadınlar, geceleri evlerine rahatça dönebilecek. Kadınlara özel ulaşım projesi sayesinde kadın yolcular, 22.00-24.00 saatlerinde durak beklemeden güzergahta istedikleri yerde inebilecek. 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Eşitlik Birimi ve Ulaştırma Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen proje kapsamında, özellikle kent merkezine uzak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu bölgelerine giden kadınlar rahat bir nefes alacak. Kadınlar 22.00-24.00 saatlerinde istedikleri noktada otobüsten inebiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kadın yolculardan gelen talepler doğrultusunda uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Eskişehir kent merkezine uzak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu'da uygulamayı başlattıklarını belirten Büyükerşen, "Bunun yegane sebebi güvenliktir. Alınan güvenlik tedbirleri içinde düşünülmüştür. Kadın yolcuların, evlerine en yakın mesafede istedikleri noktada indirilmeleri uygulamasını başlattık. Özellikle yalnız seyahat eden kadın yolcuların talepleri halinde, bu uygulamayı gerçekleştirmeleri için şoförlere gerekli talimat verilmiştir." şeklinde konuştu.

"Projeyi canı gönülden destekliyorum" 

Otobüs şoförü Ahmet Oğuz, 2005'ten beri belediyede bu görevini sürdürdüğünü anlatarak, "Projenin daha önceden başlatılması gerekiyordu. Genelde geç saatlerde kadın yolcularımızı istediği yerde indirmeye çalışıyordum. Uygulamanın resmileşmesinden memnunum. Projeyi canı gönülden destekliyorum." dedi. 

''Kendimizi daha güvende hissedeceğiz''

Yolculardan Hande Başak Mutlu, uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, "Geç saatlerde eve tedirgin gidiyoruz ama bu uygulamayla, dolmuş gibi istediğimiz noktada ineceğiz. Kendimizi daha güvende hissedeceğiz. Projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mehlika Yazgıç da bazı noktalarda iki durak arasındaki mesafenin çok uzun olduğunu belirterek, "Eve dönüş yolumuz zor oluyordu. Bu sistem daha güvende olmamazı sağlayacak." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.