Kamu taşıtı maliyenin gözetiminde

Maliye Bakanlığı, kamu kurumlarının taşıtlarına ilişkin her ay düzenli olarak bilgilendirilecek.

Kamu taşıtı maliyenin gözetiminde
15 Haziran 2016 Çarşamba 12:01

Kamu taşıtlarına ilişkin yeni bir düzenleme geldi. Buna göre, artık kamu taşıtarı Maliye Bakanlığı tarafından yakından izlenecek ve Bakanlık her ay düzenli olarak bilgilendirilecek.

Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları kapsamında kamu kurumları, mülkiyeti kendilerine ait veya kiraladıkları taşıtlara ilişkin bilgilerini her ay düzenli olarak Maliye Bakanlığı'na bildirecekler.

Maliye Bakanlığı tarafından Kamu Taşıtları Yönetim Bilgi Sistemi (TBS) oluşturuldu. Sistem sayesinde kamuda sağlıklı bir taşıt envanteri oluşturmak, taşıt yönetimi sürecinde kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlamak amaçlanıyor. Bununla birlikte kamu taşıtlarının envanteri çıkarılacak, takibi yapılacak ve maliyetleri izlenecek. Böylece kamu taşıtlarıyla ilgili nasıl tasarruf tedbirleri uygulanabileceği konusunda politikalar geliştirilebilecek.

Bakanlıklar, valilikler, belediyeler, il özel idareleri, üniversiteler, üst kurullar, döner sermaye işletmeleri, taşra teşkilatları dahil olmak üzere taşıt envanterine ilişkin bilgileri sisteme her ay düzenli olarak kaydetmek üzere kendi bünyelerinde birer personel görevlendirecek. İlk veriler 31 Temmuz'a kadar girilecek. Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait taşıtlara ait bilgiler ayda bir toplam rakam şeklinde sisteme girilecek. Uçak, helikopter, gemi gibi taşıtlar ile hizmet alımı suretiyle personel taşımada kullanılan servis araçları uygulama dışında tutuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.