Kanuni'nin kayıp mezarı bulundu

Osmanlı Devleti'nin onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'daki kayıp mezarı yapılan çalışmalar sonrasında bulundu.

Kanuni'nin kayıp mezarı bulundu
10 Aralık 2015 Perşembe 00:59

1566 tarihinde Zigetvar kuşatması sırasında vefat eden Osmanlı'nın 10. padişahı ve 89. İslam Halifesi Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği mezar bulundu. 

Macaristan topraklarında yer alan Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği mezarın üzerine türbe yapılmış ancak geçen zamanla izi kaybolmuştu. Türk ve Macar bilim insanlarının birlikte bulunduğu araştırma komitesi yaptığı çalışma ile Sultan Süleyman'ın mezarını buldu. 

Bilim adamları, havadan ve karadan uyguladıkları Jeofizik Yöntemler ile yer tespitini gerçekleştirip, sonrasında arkeolojik kazı çalışmaları yaparak kayıp mezarı bulduklarını belirtti. Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği kayıp mezarın Zigetvar Üzüm tepesinde bulunduğu açıklandı. Budapeşte'de basın toplantısı düzenleyen Profesör Norbert Pap, tepede sadece türbenin değil, türbe etrafındaki Osmanlı kasabasının izlerinede rastladıklarını belirtti. 

Bulunan yapının ardından, Türk ve Macar arşivleri, tapu kayıtları ve seyyah notları diğer ülkelerin tarihi arşivleri incelendi. 16. yüzyılda yapılan Kanuni Sultan Süleyman türbesi ve Osmanlı kasabası'nın mimari çizimlerin,  Jeofizik Ölçümlerden elde edilen modeller ile bire bir örtüştüğü belirtildi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.