Kayseri'de öğretmen tacizi intihara neden oldu

Kayseri'de bir öğretmenin cinsel istismarına uğrayan kız öğrenci intihar etti.

Kayseri'de öğretmen tacizi intihara neden oldu
22 Şubat 2016 Pazartesi 10:55

Kayseri Melikgazi’de bir lisede okuyan 12'nci sınıf öğrencisi Cansel K., pazartesi günü matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün cinsel istismarına uğradı. 18 yaşındaki genç kız, durumu önce arkadaşlarıyla ardından öğretmenleriyle paylaşatı. gün sonra canına kıydı.

İddiaya göre okul yönetimi olayın üzerini kapatmak istedi ve Cansel şikayetlerinden sonuç alamadı. Bunun üzerine evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurarak intihar eden Cansel K. ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kız kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cansel'in cenazesi Kırşehir'de toprağa verildi

Cinsel istismar mağduru genç kızın ailesi olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.