Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasi Üzerindeki Tüm Vesayetleri Kaldırmalıyız"

Yenikapı'da Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin Üzerindeki Tüm Vesayetleri Kaldırmalıyız " dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasi Üzerindeki Tüm Vesayetleri Kaldırmalıyız"
07 Ağustos 2016 Pazar 18:23

İstanbul Yenikapı tarihi anlarından birini yaşıyor. Kuranı Kerim tilavetinden sonra MHP genel başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yaptı. Daha sonra kürsüye gelen CHP gelen başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sadece darbeyi değil demokrasi üzerindeki tüm vesayetleri kaldırmalıyız. Soyu sopu ne olursa olsun bütün vatandaşlar eşittir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyeti korumak kollamak bizim görevimizdir. Bu nedenle hepimiz cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacağız. 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belkide halk sokağa cıkamayacaktı. Medyanın bağımsızlığına tüm siyasetçilerin önem ve değer vermesi lazımdır." dedi.

Kılıçtaroğlu konuşmasının devamında " Sorgulayan eğitim sistemi hayata geçirilmelidir. Geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim. Yeni mağduriyetler yaratmayalım. Devlet adelet üzerinde yükselmek zorunda. Hep birlikte hareket edelim. Birlikte kardesçe yaşadık, birlikte kardeşçe yaşayacağız. Farklılıklarımıza saygı göstererek birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

Nazım Hikmetin, Bu Memleket Bizim şiiri okuyarak konuşmasına son veren Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 25 dakikalık konuşmasında "Birlikte demokrasiye sahip çıkma mesajı verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.