Kiracılar dikkat! 35 kuruş bile eksik olmasın!

1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu.

Kiracılar dikkat! 35 kuruş bile eksik olmasın!
08 Şubat 2016 Pazartesi 09:04

Bir kiracı, oturduğu evin kirasını 35 kuruş eksik yatırınca ev sahibi ile davalık oldu. Kirayı bankaya tam yatıran ve banka kestiği için ev sahibine 35 kuruş eksik giden para yüzünden, iki taraf davalık oldu. Yargıtay kararı ev sahibinden yana verdi, kiracı davayı kaybetti.

Ev kirasını bankaya tam yatırdığını ve bankanın kestiği parayı ev sahibine ödemeyeceğini söyleyen kiracı, kirayı 35 kuruş eksik ödemesi nedeniyle davayı kaybetti. Kiracı karar uyarınca evi boşaltmak zorunda kalacak.

Ev sahibi M.A.S, 1 yıllık kira sözleşmesi yaparak G.C.B’ye evini kiraladı. Ev kirasını banka hesabı üzerinden gönderen G.C.B, Nisan 2014’te 1.300 TL olan kirasını ev sahibi M.A.S’nin hesabına yatırdı. Ancak banka kiradan 35 kuruş masraf bedeli kesince ev sahibinin hesabına 1.299.65 TL yattı. Kiranın 35 kuruş eksik yattığını gören ev sahibi, kiracı G.C.B’yi arayarak, kirayı tam yatırmasını istedi. Parayı tam yatırdığını ve hesaba neden düşük yattığını bilmediğini ifade eden kiracı eksik olan 35 kuruşu ödemeyeceğini belirtti.
Bunun üzerine ev sahibi kiracısına ödeme emri çıkardı ve ödeme yapılması için 30 günlük süre tanındı. Bu süre içinde de kiracı 35 kuruşu ödemeyince, ev sahibi İstanbul Anadolu 14. İcra Hukuk Mahkemesi’ne kiranın eksik yatırıldığı ve kiracının evden tahliyesi istemiyle dava açtı.

35 kuruş eksik ödemenin gecikme sayılamayacağını belirten mahkeme davayı reddetti. Bunun üzerine ev sahibi M.A.S mahkemenin kararı ile ilgili Yargıtay’a itirazda bulundu.

Yapılan itirazın ardından tüm evrakları inceleyen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozdu ve kiracının tahliyesine karar verdi. Kiracıya verilen 30 günlük süreye rağmen 35 kuruşluk eksikliğin yatırılmadığını belirten Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, “Borcun tümü ödenmediğine göre temerrüt (Gecikme) gerçekleşmiştir. Borcun az ya da çok olması temerrüt olgusunun gerçekleşmesini engellemez” dedi. Yargıtay, mahkemenin kiracının evden tahliyesine karar vermesi gerekirken davayı reddettiğine vurgu yaparak, mahkemenin verdiği kararı bozdu. 

Yargıtay, Kiracı G.C.B’nin evden tahliyesine karar verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.