Kızılay'da olay çıkaran gruba polis müdahale etti - Kızılay yaya trafiğine kapatıldı

10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için birçok grup Ankara Garı Meydanı'nda anma törenine katıldı. Grup içerisinde Kızılay'a yürümek isteyen bazı kişiler polise taş ve sopalar ile saldırdı. Polis saldırganlara biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sonrasında Kızılay yaya trafiğine kapatıldı.

Kızılay'da olay çıkaran gruba polis müdahale etti - Kızılay yaya trafiğine kapatıldı
10 Ekim 2016 Pazartesi 13:25

Geçtiğimiz yıl Ankara Gar Meydanında meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Gar Meydanı önünde anma töreni düzenlendi. Ankara Valisi Ercan Topaca ve çok sayıda kamu yöneticisi, Ankara Garı kavşağına gelerek, 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına alana karanfil bıraktı. Anma programı öncesinde alana girmeye çalışan gruplara polisin müdahalesi oldu. Olaylar Sıhhıye üzerinden Kızılay meydanına sıçradı. Polis olay çıkaran gruplara müdahale etti.  Alana girmeye çalışan gruplara müdahale eden polis Kızılay Meydanı'nı yaya trafiğine kapattı.

Saldırının yapıldığı yere üst araması yapmadan girmek isteyen 20 kişilik gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından,  Müdahalenin ardından aralarında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bazı CHP ve HDP milletvekillerinin olduğu grup alana girdi. 

Polis olay çıkaranları gözaltına aldı

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği üyeleri Kızılay'a yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, dernek üyelerinin yürüyüşünü Sıhhıye dönüşünde kesti. Grup içerisinde bulunan bazı kişiler polise taş ve sopalar ile saldırdı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Olaylar büyüyerek Kızılay Meydanı'na sıçrarken, polis ekipleri Kızılay'ı yaya trafiğine kapattı.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "365 gündür yas tuttuk, adalet tesis edilenceye kadar yas tutmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulunmuş ve Kızılay'a yürüyeceklerini söylemişti.

Demirtaş ve Yüksekdağ olaylar çıkında grubun yanından ayrıldı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da müdahale sırasında grubun yanında olduğu görüldü. Müdahalenin ardından Demirtaş ve Yüksekdağ, makam araçlarıyla alandan ayrıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.