Kocaeli'de okullar tatil edildi!

Beklenen etkili kar yağışı nedeniyle Kocaeli'de 18 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Kocaeli'de okullar tatil edildi!
17 Ocak 2016 Pazar 22:27

Kocaeli'de okulların tatil edilmesini, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı şu açıklama ile duyurdu:
"Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir"

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da:

"Meteorolojik verilere göre; yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceği, Pazartesi gün boyu kar yağışının devam edeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle; kar yağışının araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezleri eğitim ve öğretime Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kaydedildi.

Meteoroloji Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için şu uyarılar yapıldı:   

"Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Marmara’da rüzgarın pazartesi ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6-8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kuzey Ege’de rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 7-9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.