Lütfi Elvan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan kıdem tazminatı ile ilgili konuştu. NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularına cevap veren Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan işten ayrılan herkesin kıdem tazminatı alması gerektiğini söyledi.

Lütfi Elvan'dan kıdem tazminatı açıklaması
11 Aralık 2015 Cuma 21:51

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan kıdem tazminatı ile ilgili konuştu.  NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularına cevap veren Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan işten ayrılan herkesin kıdem tazminatı alması gerektiğini söyledi.

Elvan, hem işçi tarafında hem de işveren tarafında sorunların olduğunu, kıdem tazminatı alan işçilerin oranının yüzde 10 civarında olduğunu ifade etti. Bu yüzde 10 oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Elvan, bu kısmında büyük çoğunluğunun kamuda çalışan ve bu hakkı kazanan kişiler olduğunu söyledi. Mahkemelerde bu konularda çok dava olduğunu dile getiren Elvan, davaların çok uzun sürdüğünü ifade etti.

Bakan Elvan konu ile ilgili, "Kıdem tazminatına yönelik açılan davaların çok uzun sürmesi ve kangrene dönmüş bir mesele haline gelmesi, bu sorunun çözümüne mutlaka bir neşter atılması gerektiğini ortaya koyuyor. Ortada bir sorun var. Hem işçi hem de işveren kesiminin yaklaşımlarını biliyoruz. Bir noktada her iki kesimi de uzlaştıran bir yaklaşım ortaya koyup kıdem tazminatı sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmak istiyoruz" dedi.

Gelişmiş dünya ülkelerindeki  esnek çalışma hayatına dikkat çeken Lütfi Elvan, bu gibi ülkelerde işsizlik oranının az olduğunu söyledi. Türkiye'de bu durumun katı olduğunu ifade eden Elvan, dünya koşulları ne ise Türkiye'nin de o yönde adım atması gerektiğini söyledi. 

Elvan, "Uluslararası standartlarımız, gelişmiş ülke standartlarımız, AB standartlarımız ne ise o çerçevede biz de bu alanda mutlaka adım atıp çalışma alanında da bir esnekliği sağlamak durumundayız" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
İşçinin bir günlük bile alın teri tam ve zamanında ödenmeli.