Mardin'de çöp poşetine tuzaklanan 150 kilo patlayıcı imha edildi

Mardin'in Artuklu ilçesinde terör örgütü PKK'nın çöp poşetine koyduğu 150 kilogramlık patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi.

Mardin'de  çöp poşetine tuzaklanan 150 kilo patlayıcı imha edildi
29 Aralık 2015 Salı 23:10

Mardin merkez Artuklu ilçesinde  Saruhan Cami yakınlarına şüpheli çöp poşeti gören vatandaşlar bomba olduğu şüphesiyle güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri çevre güvenliği alarak şüpheli poşette incelemede bulundu. Terör örgütü PKK'lı teröristlerin cami ile kız yurdu arasına bıraktığı çöp poşetine 150 kilogramlık patlayıcı tuzakladığını belirleyen ekipler, karayolunu araç trafiğine kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgeye çok sayıda ambulans  ve itfaiye ekiplerinin sevkedildiği ve bombanın uzaktan patlatılmasını engellemek için jammer cihazları kullanıldığı ifade edildi. Ekipler çöp poşetine tuzaklanan bombayı fünye ile etkisiz hale getirdi.  Bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında şiddetli patlamanın gerçekleştiği ve çevrede bulunan binaların camlarının kırıldığı belirtildi. 

İhbar sonrası olası bir faciadan dönülürken, güvenlik güçleri karayolu üzerinde başka bomba olma ihtimalini değerlendirip araştırmalarını sürdürüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.