Mehmet Görmez, Kuyubaşı Camisinde hadis sohbeti yaptı

Keçiören Kuyubaşı Camisinde 3 yıldır düzenli olarak yapılan hadis sohbeti programına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldı. Sabah namazı sonrası düzenlenen programda katılımın yoğun olduğu ve Kuran-ı Kerim tilaveti, tesbihat, dualar, hadis sohbetleri yapıldı.

Mehmet Görmez, Kuyubaşı Camisinde hadis sohbeti yaptı
01 Şubat 2016 Pazartesi 11:11

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Keçiören Kuyubaşı Camisinde düzenlenen programa katıldı. Programa, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, hadis sohbetleri yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez sohbetine dua ile başlarken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sav) "Sabah namazını mescitte cemaatle birlikte eda edenler Allah'ın zimmetindedir, yani Allah'ın koruması altındadır" hadisini hatırlattı. Sabah namazının faziletlerini anlatan sohbetinde, güne namaz ile başlamanın önemine vurgu yaptı. Görmez, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinerek, Türkmen Dağı'nda, Suriye'de Irak'ta, Arakan'da müslümanların zulüm gördüğünü belirtti. Zulüm gören zorda olan müslümanlara dua ederek, "Güneydoğu'da kendi vatanına, milletine çukurlar, hendekler kazarak büyük bir kötülüğün içerisine girenleri de Cenab-ı Hak ıslah etsin" dedi.


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sav) eşi Hz. Aişe (r.a) annemize öğrettiği duayı söyleyen Görmez, su duayı okudu. "Allah'ım ben senden bütün hayırları istiyorum. Hem şu anda istiyorum hem hayatım boyunca istiyorum hem de ahretim için istiyorum. Bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa senden istiyorum. Allah'ım bütün şerlerden kötülüklerden sana sığınıyorum, hem şu anda hem de gelecekte bildiğim bilmediğim bütün şerlerden sana sığınıyorum. Allah'ım ben senden cennet istiyorum. Senden beni cennette yaklaştıracak söz ve amel istiyorum. Allah'ım senden beni cehennem ateşinden korumanı istiyorum. Beni cehenneme yaklaştıracak her türlü söz ve amelden uzaklaştırmanı istiyorum. Allah'ım kulun, resulün Muhammed Aleyhisselam senden ne istiyorsa ben de onu istiyorum. Allah'ım Resulün hangi kötülüklerden sana sığınıyorsa, ben de onlardan sana sığınıyorum. Allah'ım bizim hakkımızda verdiğin hükümleri sen hayırlı eyle Ya Rabbi." 

3 senedir düzenli olarak yapılan programın sonunda dualar edilirken, cemaate kahvaltı ikramı yapıldı. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.