Meteoroloji açıkladı, haftasonu birçok ilde sağanak yağış bekleniyor

Haftasonunda dışarıya çıkacakları yakından ilgilendiren açıklama Meteorolojiden geldi. Meteoroloji hava durumu tahminlerine göre haftasonu yurdun birçok ilinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji açıkladı, haftasonu birçok ilde sağanak yağış bekleniyor
05 Kasım 2016 Cumartesi 00:15

Marmara, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa ve Samsun çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre;

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 16

İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Bursa: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18

Adana: Az bulutlu ve açık 24

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 22

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18

Erzurum: Az bulutlu ve açık 6

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 18


HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi günü yurdun büyük bir kısmında parçalı bulutlu hava hakim olacak. Kuzeybatı kesimlerde bulutlanma ve yer yer hafif sağanak yağış geçişleri bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde sis etkili olacak. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don etkili olması tahmin ediliyor. Sıcaklıklar haftasonuna kadar atmaya devam edecek, mevsim normallerinde seyretmeye başlayacak.

Pazar günü yağış beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis beklentisi var. Genellikle parçalı az bulutlu hava hakim. Doğu kesimlerde buzlanma ve don hadisesi devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.