Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların, yurdun bazı bölgelerinde, akşam saatlerinde kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den kar uyarısı
31 Ekim 2016 Pazartesi 12:52

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağı belirtilerek, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısı, şöyle: "Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların; bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, yarın Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir. Çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."

Meteoroloji yurdun Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtilerek, şöyle denildi: “Yarın günün ilk saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ve Güney Ege’nin güneyinde kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz’de yarın akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın, çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.”

Karadeniz, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Siirt, Bitlis, Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkari, Ağrı, Batman çevreleri, Mardin ile Diyarbakır’ın doğu kesimleri, Trabzon ve Rize geneli, Artvin’in kıyı, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Zamanı geldi.