Milyonları sevindiren düzenlemeler torba yasa ile mecliste

Hükumet kanadı yeni bir Torba Yasayı Meclise sunmaya hazırlanıyor. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada birçok müjdeli haber verdi.

Milyonları sevindiren düzenlemeler torba yasa ile mecliste
07 Ocak 2016 Perşembe 08:05

Torba yasa olarak adlandırılan bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişikliklerin ve düzenlemelerin yapıldığı ve milyonların merakla beklediği 3. torba yasa meclis yolunda.

Başbakan yardımcısı Lütfi Elvanın açıklamaları birçok kesimi heyecanlandırdı. Açıklamasında emeklilerin sosyal güvenlik primleri, çalışanların doğuma bağlı izinleri, yeni iş kuran gençlerle ilgili düzenlemeler, polisler ve uzman erbaşların ek göstergeleriyle ilgili düzenlemeler, Muhtar maaşlarının artışı ile ilgili düzenlemeler gibi birçok kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenlemelerin bulunduğu torba yasanın detaylarına yer verdi.

2016 eylem planında yer alan düzenlemeleri içeren 3. Torba yasa yarın meclise sunulacak. Milyonları ilgilendiren yasalarda birçok düzenleme bulunuyor. 

Emeklilerin sosyal güvenlik primleri tasarısında neler var?

Başbakan yardımcısı Lütfi Elvanın açıklamasında Emekli olduktan sonra BAĞ-KUR olarak çalışmaya devam eden emeklilerin maaşlarından yapılan sosyal güvenlik destek priminin kaldırılacağını söyledi. Emekli maaşlarından artık Sosyal güvenlik destek priminin kesilmemesi tasarısı yarın meclise sunuluyor.

Çalışan Kadınların doğum izinleri ve hakları tasarısında neler var?

Başbakan yardımcısı Lütfi Elvan Çalışan kadınlara da müjdeli haberi verdi. Yapılacak olan düzenlemeyle çalışan kadınlara ilk doğan çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve daha fazla doğan çocukta 6 ay olarak yarı zamanlı ve tam ücretli çalışmaya hak kazanılacak. Çocuğun okula başlamasıyla isteyenler için de kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak.

Yeni iş kuran gençlere tanınacak haklar neler?

Bakan Lütfi elvanın yaptığı açıklamada yeni iş kuran gençlerin 3 yıl vergi muafiyeti sağlanması da tasarının içeriğine dâhil. Gündemde olan 50000 TL’lik hibeli destek tasarısının da gündemde olduğu ilerleyen zamanlarda konuya açıklık getireceklerini belirtti.

Polisler ve uzman erbaşların ek göstergeleri tasarısında neler var?

Bakanın yaptığı açıklamada polis ve uzman erbaşların haklarında iyileştirme yapılacağını, ek göstergelerinin şuan 2bin200 olduğunu bunun 3 bine çıkarılmasını planladıklarını belirtti. Ayrıca polislerin aldıkları emniyet hizmeti tazminatının da yüzde 25 daha fazla arttırmayı planladıklarını söyledi.

Muhtar maaşları artıyor.

Başbakan yardımcısı Lütfi Elvan muhtarlara da müjdeli haberi verdi. Ocak ayında 1000 TL olan muhtar maaşlarının kanun tasarısında 1300 lira olduğunu ve maaşlarının zamlanacağının haberini verdi.


Etiketler; #torba yasa
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Ak Partinin farkı. Tüm vaatlerini tek tek gerçekleştiriyor. Demek ki notere gitmeye gerek yokmuş.