Mimarlar odası tahliyesinde arbede: 16 gözaltı

İstanbul Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nda yer alan Mimarlar Odası tahliyesi sırasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonrasında oda yöneticisi Eyüp Muhçu'nunda aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Mimarlar odası tahliyesinde arbede: 16 gözaltı
31 Mayıs 2016 Salı 13:54

Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasında bulunan İstanbul Büyükkent Mümarlar Odası Şubesi, İStanbul Valiliği'nin emri doğrultusunda boşaltıldı. Odanın boşaltılması esnasında çıkan arbede sonucunda polis ekipleri aralarında Miarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu'nun da bulunduğu 16 kişiyi gözlatına aldı.

Beşiktaş Kaymakamlığı, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasında yer alan Mimarlar Odası'nın boşaltılması hususunda tebligat gönderdi. Tebligatı dikkate almayan ve Odayı boşlatmayı kabul etmeyen oda yetkilileri karara direndi. Sabah saatlerinden itibaren polis binaya girişleri yasakladı. Herhangi bir olay olmaması için bina önünde 3 adet TOMA hazır bulundu. Odayı boşaltmamak için direnen gruba müdahale için polis ekipleri, Mimarlar Odasını tahliye etmek için içeri girdi. 

Odanın boşaltılması esnasında polis ve odada bululanlar arasında arbede çıktı. Aralarında Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu'nun da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. 

Tahliye İşlemi Hukuka Aykırıdır

Konu ile ilgili Mimarlar Odası'nda sert bir açıklama geldi. Açıklamada, tahliye işleminin hukuka aykırı olduğu vurgulanırken, gözlatına alınan oda yöneticilerinin biran önce serbest bırakılması gerektiği belirtildi. Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokol uyarınca 49 yıllığına Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesine tahsis edilen Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nı tahliyesi için bu sabah 10:00 sularında İstanbul Valiliği’nin emri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri ve Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü yetkilileri zorla ve hukuka aykırı olarak Oda’ya tahsis edilen binaya girmek istemişlerdir.

Zorla yapılan tahliyeye müdahale ettikleri için Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Sami Yılmaztürk, İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, İstanbul Büyükkent Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Omacan, İstanbul Büyükkent Şube Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Dura, İstanbul Büyükkent Şube Avukatı Can Atalay, Mücella Yapıcı, Cem Tüzün, Hasan Fener, Metin Karadağ, Ekrem Çakıroğlu, Nihat Uçukoğlu, Hilmi Etikan, Zeki Aslan ve Ersin Kiriş gözaltına alınmıştır.

Hukuka aykırı tahliye işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açılmış olup, ayrıca bu işlemi gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Zorla tahliyeye direnen Oda Yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın gözaltına alınma işlemini kınıyor. Hukuka aykırı yapılan işlemlerin derhal durdurulmasını ve Mimarlar Odası Yöneticilerimizin, çalışanlarımızın ve gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.