ODTÜ'de vandallar namaz kılan öğrencilere saldırdı

Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) insanlık dışı bir olay gerçekleşti. ODTÜ'de bir grup öğrenci, kampüs içerisinde inançları gereği namaz kılmak isteyen öğrencilere giren ve çivili sopalarla saldırdı.

ODTÜ'de vandallar namaz kılan öğrencilere saldırdı
23 Aralık 2015 Çarşamba 00:29

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olay pes dedirtti. Daha önceden depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın dolu olması nedeniyle namaz kılmak isteyen öğrenciler namazlarını basketbol sahasının kenarında kılmak istedi. Bu sırada farklı görüşteki bir grup namaz kılan öğrencileri engellemek istedi ve namaz kılan öğrencilerin seccadelerini almak istedi. 

Daha sonra toplanan 40 kişilik azgın grup ellerinde bulunan çivili sopalarla mescitten çıkan ve mescide giren öğrencilere saldırıdı. Gerçekleşen busaldırıyı bazı öğrenciler telefonları ile kaydetti. Olayların büyümesi üzerine karşıt gruptan bir topluluk mescide gelerek olayların büyümemesi için ricada bulundu.

Olay yerine gelen ODTÜ rektörü iki tarafla da konurken, namaz kılan öğrencilere yapılan bu saldırı sosyal medyada büyük tepki gördü. 
Sosyal ağ Twitter sitesinde olaya tepki gösteren kullanıcılar #ODTÜRektörüGörevdenAlınsın hashtag'i ile tepkilerini dile getirdi. Saldırıyı destekleyen grup ise twitterda  #ODTÜdeIŞİDistemiyoruz hashtag'i ile tweet attı. 



Etiketler; #ODTÜ #namaz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.