Öğretmenlerin gözünden Cizre ve Silopi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın iletisiyle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden memleketlerine dönen öğretmenler, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Öğretmenlerin gözünden Cizre ve Silopi
15 Aralık 2015 Salı 23:05

Milli Eğitim Bakanlığı'nın iletisiyle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden memleketlerine dönen öğretmenler, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

MEB'in, ‘hizmetiçi eğitim’ iletisiyle Cizre ve Silopi ilçelerini terk edip memleketlerine dönen öğretmenlerin dillerinden dökülen korkular, Habertürk gazetesinden Lütfi Erdoğan'ın kaleminden kağıda aktı.

Din Kültürü öğretmeni T.C. , öğrencilerin öğretmenlerine kalkan olduğunu belirtti. “Bizim okulumuz çok kötü bir yerde, Nur Mahallesi’nin tam ortasındaydı ve her yerde hendekler vardı.  Hendeklerin içine beton dökülmüş ve borular döşenmişti. Hendeklerin içi bomba doluydu. Öğrencilerimizle her gün o hendeklerden zıplayarak okula gidiyorduk. Okul ve eve çocuklarla birlikte gidiyorduk. Öğrencilerimiz bize kalkan oluyordu.

Silopi’de görevli Türkçe öğretmeni A.T. , eşinin hamile olduğunu söyleyince YDG-H üyelerinden kurtulduklarını belirtti. “Bavullarımızı toplayıp çıktık. Otogarda teröristler silahlarını bize doğrulttu ve ‘geri gideceksiniz’ dediler. YDG-H üyeleri önümüze çıktı. ‘Eşim hamile’ dedim ve kurtuldum.”

Cizre’de görev yapan öğretmen P.S. , öğretmenliğin kutsallığından bahsederken, bazı öğretmenlerin bu kutsallığın bilincinde olmadıklarını anlamamıza yardımcı olacak şu sözleri söyledi: “Beraber çalıştığımız bazı öğretmenler de onlarla iletişimdeydi. Bu nedenle okulda rahat hareket edemiyorduk. ‘Dön’ dediklerinde döneriz. Askerler için nasıl kutsal bir görevse bizim için de böyle."

Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek isteyen bölücü terör örgütü PKK mensupları, Nusaybin ve İdil caddelerinde araçları durdurup anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. Bunun üzerine vatandaşlar, yaşlı genç, çoluk çocuk demenden eşyalarını da yanlarına alarak yaya olarak ilçeyi terketti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Allah terörün her türlüsünü kahretsin. Doğuda görev yapan tüm eğitimci kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Hakkınız ödenmez.