'Oktay Decko Doğan' isimli sapık deşifre oldu

Sosyal medya sitesi Facebook'ta, kendisini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtan 'Oktay Decko Doğan' isimli kullanıcı çocuklardan çıplak fotoğraf istiyor.

'Oktay Decko Doğan' isimli sapık deşifre oldu
19 Mart 2016 Cumartesi 12:27

Sosyal medya hesapları iletişim konusunda faydalı olduğu kadar, büyük tehlikeler de içeriyor. Özellikle çocukların zaaflarından ve temiz niyetlerinden faydalanmak isteyen ahlak yoksunları için iyi bir çamur ortamı. Sahte hesap açıp bir çok kişiyi tuzağa düşürmek isteyenler var. Ne yazık ki temiz niyetli masum çocuklarımız, en büyük hedef halinde. 

Teknoloji çağında çocukları ne kadar bilgisayar ve internet ortamlarından uzak tutmaya çalışsakta, teknolojiyle içiçe büyüyen bir nesil varken bu pek mümkün olamıyor. Onları tam anlamıyla koparmak yerine gözetimli olarak izin vermek en doğrusu gibi görünüyor. Zaten uzmanlar, çocukların hesaplarının takip edilmesi gerektiğini ve ailenin çocuğunun kiminle iletişime geçtiğini takip etmesini söylüyor.

Sosyal medya hesabı Facebook'tan bir çocukla iletişime geçen Oktay Decko Doğan isimli kullanıcının çirkin niyeti, ailesinin bilinçli davranmasıyla deşifre oldu.

Facebook'ta 'Oktay Decko Doğan' isimli kullanıcı, kendisini mankenlik ajansı sahibi olarak tanıtarak çocuklardan çıplak fotoğraf istiyordu. Bilinçli bir aile sayesinde bu sapık deşifre oldu.

'Oktay Decko Doğan' kendisini ajans sahibi olarak tanıtan ve küçük çocuklarla sosyal medya üzerinden iletişime geçip kendilerinden uygunsuz çekilmiş fotoğraflar göndermesini isteyen "Oktay Decko Doğan" adlı kişi, bir çocuğun ailesinin durumu fark etmesi sonucu deşifre oldu.

Facebook'ta "Oktay Decko Doğan" adını kullanan kişi, 13 yaşındaki B.K.'yla iletişime geçti. Mankenlik ajansı sahibi olduğunu söyleyen Oktay Decko Doğan, çocukla yazışmaya başladı.

Ünlü markalar için çocuk manken seçimi yaptığını söyleyerek, B.K.'ya kendisini de manken yapabileceğini, bunun için kendisine çıplak fotoğraflar göndermesi gerektiğini ifede etti. B.K. durumu ailesine söylemek konusunda ısrarcı davranınca şahıs bu kez ünlü bir işadamının yeğeni olduğunu iddia etti.

Söz konusu yazışmalar, B.K.'nın ailesi tarafından tespit edilince olay sosyal medyada gündeme geldi. B.K.'nın annesi, sosyal medya hesabı üzerinden yazışmaları paylaşarak, ailelere "Dikkatli olun" uyarısında bulundu. B.K.'nın annesi, "Çocuklarınızla iyi iletişimde olun. Hesaplarını kontrol edin" dedi.

Aile söz konusu kişiden şikayetçi olurken olay da sosyal medyada tartışılmaya başladı. "Oktay Decko Doğan"ın "Yeğeniyim" dediği işadamı da şikayetçi olarak hesabının kapatılmasını talep etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Öncelikle aileler çocukları ile sağlıklı bir iletişim içerisinde olmalı, aynı evin içinde birbirlerine yabancılaşmamalılar. Bunu engellemek için çocuğunuzla sohbet etmelisiniz. Bu olmadığı takdirde internetteki bir kişi kendine ilgi gösterdiğinde ona güvenebilir. Aralıklarla çocuğumuza hissettirmeden sosyal medya hesapları kontrol edilmelidir. En önemli şey çocuklara ne kadar büyük bir hata yapmış olurlarsa olsunlar onların ailelerinin yanlarında olduğu mesajı verilmelidir."

İşte Oktay Decko Doğan ve B.K. arasında geçen konuşma:
























 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emel - 8 yıl önce
Püh yazıklar olsun ya adi pislikler küçük çocukların çıplak fotosundan ne şekilde yararlanacaksın ki?
Sen ne pedofili hastası şizofrenik bir hayvansın ya?! Türkiye'mizi bu duruma düşüren aşağılık insanlar...
Avatar
sercan - 8 yıl önce
bu adam banada yazmıştı aynı sekilde lc waikiki filan diyordu cıplak fotograf isteyince tersledim küfür ettim sözde bana dava acıcaktı ahlaksız adam iyi olmuş
Avatar
Serdar - 8 yıl önce
An itibariyle milli sapık polis tarafından cezaevine paketlendi.