Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'ndan 'iğde' isyanı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'iğde'nin ithal edildiğini öğrenince iğde ile ilgili eylem planı hazırlanmasını istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'ndan 'iğde' isyanı
01 Mayıs 2017 Pazartesi 08:40

Bakan Eroğlu, 'iğde'nin ithal edildiğini duyunca hemen çalışma başlattı. 

"Böyle saçmalık olur mu?"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iğde ithalatına ilişkin önlem alacaklarını belirtti. İğdenin ithal ediliğini öğrenince sert ifadeler kullanan Bakan Eroğlu, bunu önleyici önlemler alacaklarını kaydetti. İğdenin ithal edildiğini yeni öğrendiğini belirten Eroğlu, “Böyle saçmalık olur mu? Duyunca canım sıkıldı” dedi.

İthalata karşı eylem planı hazırlama talimatı verdiğini, planın orman köylüleri için kazanç kapısı olacağını kaydeden Eroğlu, orman köylülerinin gelir elde etmesi için şu ana kadar hazırladıkları 35 eylem planını uygulamaya geçirdiklerini söyledi. 

36’ncı eylem planının iğde için hazırlandığını belirten Eroğlu, “Ormanlık alanlara dikilecek. Bir hafta önce talimat verdim. Eylem planını hazırlıyorlar” diye konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de 343 bin iğde ağacı bulunuyor. 2016’da 4 bin 520 ton iğde meyvesinin üretildiği Türkiye’de, iğde ihtiyacı büyük ölçüde ithalatla sağlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.