Paralel Operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

İzmri merkezli 18 ilde düzenlenen paralel devlet operasyonunda gözaltına alınan 36 kişi adliyeye sevk edildi.

Paralel Operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Baş şüpheli olarak gösterilen Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 57 sanık hakkında askeri rutbeleri etki etme, terör örgütü kurma ve yönetme, askeri casusluk, resmi evrakta sahtecilik gibi suçların da aralarında bulunduğu çok sayıda suç iddiasıyla gözaltı kararı alınmıştı. Konuyla ilgili yapılan operasyonlarda bazı ev ve işyerlerinde arama yapılmış, 3 Merkez valisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından bu sabah sorgulanmak üzere savcılığa sevk edildi. Toplam 36 kişinin savcılık sorguları ardından mahkeme aşamasına geçileceği ifade ediliyor. 

Adliyeye sevk edilenler arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen, merkez valisi Mehmet Oduncu, mülkiye müfettişleri ve kamuoyunda "askeri casusluk" olarak bilinen operasyon sürecinde İzmir Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görev yapan emniyet personeli de bulunuyor.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.