PKK üst düzey sorumlusu yakalandı

Mardin'in Artuklu ilçesinde güvenlik güçleri ihbar üzerine, terör örgütü PKK'lı teröristlerin bulunduğu bir eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı terörist ele geçirirken, içlerinde bulunan ve 'Baz' kod isimli lider kadrosunda yer alan teröristinde yakalandığı belirtildi.

PKK üst düzey sorumlusu yakalandı
03 Haziran 2016 Cuma 15:30

Mardin İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Mardin'in Artuklu ilçesinde alıdkları bir ihbarı değerlendirdi. Artuklu İlçesie bağlı Yolbaşı Mahallesinde PKK'lı teröristlerin bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, eve düzenledikleri operasyonda 3 PKK'lı terörist ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Ele geçirilen teröristler arasında Kırsal kesimde lider kadrosunda bulunan 'Baz' kod isimli Sözde lider kadrosundan terörist de yakalandı. Sözde lider sorumlusunun Baz kod adlı Seyithan yaman olduğu ve PKK'nın kırsal kesimde sözde lider kadrosunda bulunduğu belirtildi. Ayrıca eve gerçekleştirilen operasyon sonrasında çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Teröristlerin kaldığı evde, güvenlik güçleri, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 M-16 piyade tüfeği, 3 Kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 13 M-16 silaha ait şarjör, 90 Kaleşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 486 M-16 silaha ait fişek, 4 TOL grubu R/F komutalı düzenek, 250 gram civarı A4 olduğu değerlendirilen patlayıcı, 3 YAESU el telsizi ve telsize ait kablo, 1 M-16 silaha ait dürbün, 1 Glock marka tabanca, 2 tabanca şarjörü, 28 adet 9 mm çapında mermi, 7 telsiz anteni, 2 akımölçer, 4 el bombası, 1 M-16 silahı dış kısmı (dipçik, şarjör, el kundağı), 1 adet 8-9'luk anahtar, 3 telsiz tutamağı, 1 hücum yeleği, 1 bel kütüklüğü ve muhtelif sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirdi.


Etiketler; #PKK #mardin
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.