Putin, 43 yıl önce Tüpraş tesislerinde casusluk yapmış

Yeni Asır gazetesinde yer alan röportajda Putin’in Türkiye’de ki casusluk dönemine ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

Putin, 43 yıl önce Tüpraş tesislerinde casusluk yapmış
10 Aralık 2015 Perşembe 12:46

Yeni Asır gazetesinde yer alan röportajda Putin’in Türkiye’de ki casusluk dönemine ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

43 yıl önce Tüpraş’da Vladimir Putin ile birlikte çalışan İzmirli Adem Albayrak, çalıştıkları dönemde Putin’in tavırlarından kuşku duyduklarını, ajan olabileceğinden şüphelendiklerini ancak ülkesine döndükten sonra herşeyden emin olduklarını söyledi.

Aliağa’da kurulan Tüpraş tesislerinin kuruluşunda çalışan eski KGB ajanı şimdinin Rusya lideri Putin, ile ilgili konuşan Albayrak,  "Buz gibi soğuk bir adamdı. Kenarda köşede tek başına takılırdı. Yalnız kalmasın, ailesinden uzakta diye yakın olmaya çalışırdım, acırdım da gurbette diye. Bilseydim Türkiye'ye karşı böyle fütursuzluk yapacağını öyle davranmazdım" dedi.


1971 yılında Tipraş inaşaat montajında çalışan Putin ve Adem Albayrak, Putin’in o dönemde 20’li yaşlarda olmasına rağmen bulunduğu konumun yüksek olması işçilerin dikkatini çektiğini, insanlar ile pek konuşmadığını ve sadece kazanların kontrolünü yapmak için geldiğini söyledi. Putin’i suratı asık ve soğuk bir adam olarak tanımlayan Albayrak, “Biz ona 'Potin' derdik. Turiskin adında başka arkadaşının yanına giderdi hep.” Dedi.

YASAK BÖLGELERİN FOTOĞRAFINI ÇEKERKEN YAKALANDI

Putin’in tesislerdeki yasak bölgelerin fotoğraflarını çekerken yakalandığını söyleyen Albayrak, Aliağa’da Manisabağ evlerinde kaldığını ve görev esnasında yakalandığı için Sibirya’ya gitmekten çok korktuğunu söylediğini belirtti.

Putin’in sınır dışı edildiğini öğrendiğini söyleyen Albayrak, “televizyonlarda KGB’nin başına geçince adını duydum ve tanıdım “dedi.

KAYNAK:
Yazının yazımında Yeniasır Gazetesi kaynak olarak alınmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.