RTÜK, Ahmet Hakan'nın programına ceza verdi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ahmet Hakan’ın CNN Türk'teki 'Tarafsız Bölge' programında ceza verdi. Programa konuk olarak katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle RTÜK, Tarafsız Bölge programına para cezası verdi.

RTÜK, Ahmet Hakan'nın programına ceza verdi
11 Kasım 2015 Çarşamba 22:35

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ahmet Hakan’ın CNN Türk'teki 'Tarafsız Bölge' programında ceza verdi. 


Programa konuk olarak katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle RTÜK, Tarafsız Bölge programına para cezası verdi.


RTÜK bugün gerçekleştirdiği toplantısında, Ahmet Hakan'ın CNN Türk kanalında yaptığı ve PKK’nın terör örgütü olmadığını söyleyen Tahir Elçi’nin konuk olarak katıldığı 'Tarafsız Bölge' programını görüştü. Üst Kurul, yayının 'Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz. ' maddesini ihlal ettiğini belirtti ve ceza verdi. 


MHP’li iki üyenin desteği ile çıkan bu kararda para cezası, kanala ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde 2’sinden yüzde 5’ine hesaplanıyor.


Tahir Elçi, canlı yayında söylediği sözleri nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak nedeniyle gözaltına alınmıştı ve daha sonrasında serbest bırakılmıştı. Ayrıca konu ile ilgili program moderatörü Ahmet Hakan hakkında da soruşturma açılmıştı.


RTÜK’ün verdiği karar sonrasında Ahmet Hakan ceza ile ilgili değerlendirmede bulundu. Hakan kararı, 'Bu çok yanlış bir ceza. Stüdyoda, canlı yayın sırasında bir konuğun ne söyleyeceğini önceden bilemeyiz. Her şeyi söyleyebilir. Önemli olan ona itiraz etmek, karşıt görüşleri de seslendirmektir. Hem ben, hem de konuklarım programda bunu yapmıştı. Bu nedenle bu çok yanlış bir ceza oldu' sözleriyle değerlendirdi.

Tahir Elçi katıldığı Tarafsız Bölge programında ne demişti?

'PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir'


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.