Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nden kaza açıklaması

Marmaris'te 24 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı feci kaza ile ilgili Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği açıklama yaptı. Dernek yaptığı açıklamada, gezinin dernek ile bir alakası olmadığını ve bireysel olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nden kaza açıklaması
13 Mayıs 2017 Cumartesi 18:15

İzmir Buca'dan sabah saatlerinde kalkan ve Muğla’ya Anneler Günü gezisi için hareket eden tur midibüsü Sakar Geçidinde feci bir kaza yaptı. Kazada 24 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralandı. Kaza ile ilgili Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada tur organizasyonunun dernekleriyle bir bağlantısı olmadığı, gezinin mahalle sakinleri tarafından bireysel olarak yapıldığı bildirildi.

Anneler Günü öncesinde gezi için İzmir’den Muğla’ya hareket eden bir tur midibüsünün Muğla’nın Sakar Geçidi rampasında inerken uçuruma düşmesi sonucu 24 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe edilen kazayla ilgili olarak isimleri geçen Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı. Dernek, gezinin kendileriyle bir alakası olmadığı ve mahalle sakinleri tarafından bireysel olarak gerçekleştirildiği ifade edildi. Yaylacık Pazar yerinden hareket eden tur otobüsünde dernek üyesi kadınların da olduğu öğrenildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Mahalle sakinleri tarafından bireysel olarak düzenlenen Muğla Marmaris gezisinde hayatını kaybedenler için İzmir Valisi, Buca Kaymakamlığı ve Belediye başkanın olduğu kriz merkezi oluşturulmuştur. Olay yerine ulaşmak isteyenler için valilik tarafından araçlar temin edilecektir. Bilgi için derneğimize başvurabilirler."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.