'Srebrenitsa Soykırımı Anıtı' Kartal Meydanı'nda

Gürcü heykel sanatçısı Jhon Gogaberishvili'nin eserleştirdiği "Srebrenitsa Soykırımı Anıtı" Kartal Meydanı'na yerleştirildi. Açılışta Haluk Levent sahne aldı.

'Srebrenitsa Soykırımı Anıtı' Kartal Meydanı'nda
30 Nisan 2017 Pazar 20:50

8 bin 372 Boşnak'ın katledildiği soykırım için "Srebrenitsa Soykırımı Anıtı" Kartal Meydanı'na yerleştirildi. Anıt, Gürcü heykel sanatçısı Jhon Gogaberishvili tarafından yapıldı. Anıt için düzenlenen açılışa TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri, Srebrenitsa'daki soykırımın yakın tanığı Hasan Nuhanoviç ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta  Srebrenitsa'da yaşanan acıların anlatıldığı belgesel gösteriminin yanı sıra soykırımın tanıkları o anları anlattı. 

"Srebrenitsa katliamını unutmadık ve unutturmayacağız." diyen Kartal Belediye Başkanı Öz, katliamın emperyalist güçlerin isteğiyle gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. 

Soykırımı anlatan şarkısı ile Haluk Levent sahne aldı. Açılıştaki konuşmaların tamamlanmasıyla katliamda hayatını kaybeden Boşnaklar için dua edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.