Tunceli Ovacık terör saldırısını o örgüt üstlendi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanlarının önünde düzenlenen ve 9 vatandaşın yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısını üstlenen örgüt belli oldu. PKK ile yakınlığı bulunan sol örgüt resmi sitesinden Ovacık'ta adliye lojmanları önündeki bombalı terör saldırısını üstlendi.

Tunceli Ovacık terör saldırısını o örgüt üstlendi
15 Haziran 2016 Çarşamba 15:15

Tunceli'nin  Ovacık İlçesinde bulunan Adliye lojmanlarına 3 gün önce teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti. Bombali bir araçla düzenlenen saldırıda 9 vatandaş yaralanmıştı. Terör saldırısını kimin üstleneceği merak edilirken, PKK ile yakın ilişkileri bulunan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ismini alan örgüt bombalı saldırıyı üstlendi.

Ovacıktaki bombalı terör saldırısını üstlenen HBDH isimli terör örgütü, üstlenmeyi resmi internet sitesinden duyurdu. Örügüt resmi internet sitesinde yapıtğı açıklamada, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde bulunan savcılık ve polis özel harekat lojmanlarına yönelik kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlendiği belirtilerek, eylemi Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) örgütünün silahlı elemanlarının yaptığı ifade edildi. 

Tunceli'de bulunan ve kırsal alanda faaliyet gösteren sol örgütler, geçtiğimiz aylarda yatığı açıklamalarla terör örgütü PKK ile işbirliği içerisine girdiklerini bu nedenle birleşerek, Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) ismini aldıklarını belirtmişlerdi. Kırsal kesimde bulunan sol örgütler, TKP/ML TİKKO, MKP HKO, MLKP isimli örgütlerdi. 

 


Etiketler; #Tunceli #ovacık
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.