Türkiye, müslüman turistlerin üçüncü tercihi

Türkiye, MasterCard ve CrescentRating'in hazırladığı "Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi 2016 Raporu"nda Müslüman turistlerin en çok seyahat ettiği ülke sıralamasında üçüncülüğe yerleşti.

Türkiye, müslüman turistlerin üçüncü tercihi
26 Mart 2016 Cumartesi 13:26

TürkiyeMasterCard ve CrescentRating'in hazırladığı "Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi 2016 Raporu"nda Müslüman turistlerin en çok seyahat ettiği ülke sıralamasında üçüncülüğe yerleşti. Müslüman turistlerin en çok seyahat edilen ülke sıralamasında birinciliği Malezya alırken ikinci ülke ise Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

2015 yılında 117 milyon Müslüman turistlerin Dünyada çeşitli ülkelere seyahat ettiğini ve dünya genelindeki 130 ülke hedef alınarak, konaklama ortamı, helal kesim, ibadet mekan imkanı, seyahat kolaylığı, alışveriş olanakları, Müslüman dostu hizmet ve etkinlikler gibi kriterlerine göre hazırlanan raporda, müslüman turistlerin en fazla tercih ettiği ülke 81.9 endeks puanı ile 2011 yılından bu yana ilk sırada yer alan Malezya olurken, ikinci  74.7 endeks puanı ile Birleşik Arap Emirlikleri, üçüncü ise 73.9 endeks puanı Türkiye oldu.

Hazırlanan raporda müslümanların en az gittiği ülke El Salvador olurken, müslüman olmayan ülkeler arasında ise Singapur 68.4 endeks puanı ile en çok ziyaret edilen ülkeler arasına girdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Irfan - 8 yıl önce
Yetkililer bu tercihin 1. Sıraya çıkması için çalışmalı. Sebepleri tartışılmalı