Türkiye "yerli üretim" ile dışa bağımlılıktan kurtuluyor

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Türkiye'nin kan ilacı için milyarlarca dolarlık ithalat yaptığını ve bu alanda tamamen dışa bağımlı olduğunu belirterek yerli kan ilacı için çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Türkiye "yerli üretim" ile dışa bağımlılıktan kurtuluyor
24 Mart 2016 Perşembe 13:13

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kan ilacı için yıllardır milyarlarca dolarlık ithalat yaptığını ve bu alanda tamamen dışa bağımlı olduğunu belirterek bu bağımlılığın Sağlık Bakanlığı ve "kan endüstrisi" ile ortak yürütülen çalışması için plazma fraksinasyon fabrikası kurularak sona erdirileceğini söyledi.

Kınık kurulacak olan fabrikanın kan ilacı üretimi için kan plazmasına ihtiyaç duyulacağı için açılacak olan plazma aferez merkezleri açarak vatandaşlarımızın bağış yapmalarını isteyerek, "Uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen bir türlü kurulamayan plazma fraksinasyon fabrikasını 2016 yılında kurarak Türkiye'nin ihtiyacı olan ve en fazla kullanılan kan faktörleri, immün globin ve albümin gibi ilaçların üretimini gerçekleştireceğiz. Bu ilaçlar serum şeklinde olup, başta kanser olmak üzere bir takım doğuştan gelen hastalıklar, kan hastalığı, yanıklar ile enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde çok önemli bir yere sahip. Sadece insan kanından üretilebilen bu ilaçlar konusunda dışa bağımlıydık. Bu anlamda artık Türkiye'de üretmeye başlayacağız." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.