Van-Erciş yolunda katliam gibi kaza: 11 ölü, 6 yaralı

Van-Erciş kara yolunda katliam gibi kaza yaşandı. Sabah saat 8.30'da kamyonet ile öğrenci taşıyan minibüs kafa kafaya çarpıştı. Yaşanan kazada 11 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Van-Erciş yolunda katliam gibi kaza: 11 ölü, 6 yaralı
12 Aralık 2015 Cumartesi 14:44

 Van-Erciş kara yolunda katliam gibi kaza yaşandı. Sabah saat 8.30'da kamyonet ile ehliyet sınavına girmek için kent merkezine gidenleri taşıyan minibüs kafa kafaya çarpıştı. Yaşanan kazada 11 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Yaşanan katliamgibi kazada ölen ve yaralanan kişilerin isimleri; minibüs sürücüsü İsmet Ağaç (31), Mehmet Tokmak (17), Kudret Ceylan (30), Refiye Ceylan (27),  Turan Aladağ (28), Sait Işık (33), Muhammet Yalçın Kaya, Ümit Batmaz (22), Barış Turan, Murat Ateş (23) ve kamyonet sürücüsü Hamdi Tel (36) hayatını kaybetti. Sevda Öztürk, Mehmet Ağaç (25), Yıldırım Ataş (24), Semra Kaya (17), İhsan Aladağ (26) ve Seda Arslan ise yaralandı.

Kazanın yaşanmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri intikal etti. Kaza yerinde bulunan yaralılar hemen yakın çevrelerdeki hastanelere kaldırıldı. Kaza haberini duyan kazazede yakınları sinir krizleri geçirdi. Kurtarma ve sağlık ekipleri iki araçta sıkışanları kurtarmak için yaklaşık 1 saat uğraştı. 

Minibüs içerisinde bulunan kişilerin, Çaldıran ilçesinden ehliyet sınavına girmek için kent merkezine gidenler olduğu öğrenildi. Savcılık kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Van Valiliği'nden kaza ile ilgili yazılı açıklama

Van Valiliği kazayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde, 

"Van-Erciş Karayolu 22. kilometresinde Tuşba İlçesi Göllü Mahallesi mevkiinde, 12 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 09.00 sıralarında çift taraflı, ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Çaldıran ilçesinden Erciş ilçesine sürücü kursu kursiyerlerini taşıyan İ.A. yönetimindeki 65 HC 593 plakalı minibüsün, bölünmüş yolda karşı yönden (Van'dan) gelen H.T. yönetimindeki 06 DL 2741 plakalı kapalı kasa kamyonetle Göllü Mahallesi mevkiinde hatalı şerit değiştirmek sonucu meydana gelen trafik kazasında, araç sürücüleri dahil toplam 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 6 kişi ise yaralanmıştır" 




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Biraz sabır ve kurallara uymak. Allah kalanlara sabır versin.
Avatar
İlknur - 9 yıl önce
Terörden daha çok can alıyor, yine de cezalar yetersiz