Vodafone 38. İstanbul Maratonu, 15 Temmuz Şehitleri için koşuluyor

İBB tarafından organize edilen "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu saat 9'da başladı.

Vodafone 38. İstanbul Maratonu, 15 Temmuz Şehitleri için koşuluyor
13 Kasım 2016 Pazar 13:17

15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu 09:00'da başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına bu yıl, “15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen 38. Vodafone İstanbul Koşusu kapsamında gerçekleştirilen maraton, 15 kilometre (yarı maraton) ve 10 kilometre yarışları ile 8 kilometrelik halk koşusu, Avrupa yakasında son bulacak.

Bu yıl, “Kahramanlar Koşusu” adı altında düzenlenen ve yüksek katılımla gerçekleştirilen halk koşusu, Altunizade’den başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 8 kilometrelik koşuda katılımcılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçip, Dolmabahçe’de parkuru tamamlayacak. Organizasyonun bu etabında, çok sayıda kurum, şirket, dernek ve sivil toplum kuruluşu yer alıyor.

2016 yılında yine altın kategoride koşulan Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda 90 elit atlet yer alıyor. Elit atlet bazında bu yıl rekor katılım olduğuna dikkat çekilirken, 28’i Türk olmak üzere toplam 90 elit atlet maratonda ter döküyor.

Maratonun erkekler etabını 2 saat 13 dakika 28 saniyelik dereceyle Evans Kiplagat kazandı.


Kadınlarda ise Agnes Jeruto Barsosio zafere ulaştı.





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.