'Yılın Havayolu' THY

Air Transport News Ödül Töreni'nde "Yılın Havayolu" Türk Hava Yolları'na verildi.

'Yılın Havayolu' THY
30 Mart 2016 Çarşamba 15:03

Türk Hava Yolları (THY) 'Yılın Havayolu' seçildi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Air Transport News Ödül Töreni'nde "Yılın Havayolu" ödülünü almasına ilişkin açıklamada bulundu. Aycı, "Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından Avrupa’nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450’ye çıkarmak." dedi. 

THY Basın Müşavirliğinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Air Transport News Ödül Töreni'nde THY, "Yılın Havayolu" ödülünü alırken, Turkish Cargo "Yılın Kargo Havayolu", Türk Hava Yolları Teknik AŞ, "Yılın Uçak Bakım Onarım Merkezi", TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı da "Yılın Havalimanı" ödülünü aldığı belirtildi. 

Ödül töreni, Salzburg Mozart Evi'nde gerçekleştirildi. Törene ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aycı, uçuş ağlarının gün be gün genişlediğini ve önceliklerinin yolcuların memnuniyeti olduğunu kaydetti.

Aycı açıklamasında, yolcu sayılarını geçen yıl 62 milyona yaklaştırdıklarını hatırlattı ve "113 ülkede 284 destinasyona uçarak, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanımızı koruyoruz. Bu yıl 72 milyon yolcumuzu uçaklarımızda konuk etmeyi planlıyoruz. Avrupa'nın en genç filolarından birine sahibiz. An itibarıyla 304 uçağımız var. Global uçuş ağımıza yeni noktaları eklemek ve yeni uçaklarımızın siparişini vermek suretiyle büyümeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından Avrupa'nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450'ye çıkarmak. İstanbul'a inşa edilmekte olan yeni havalimanının da büyümemize bambaşka bir ivme kazandıracağını öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yüreğinize sağlık.