19 Ekim Muhtarlar Günü Resmi Gazete'de yayınlandı

19 Ekim 2015'in 'Muhtarlar Günü' olmasına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan genelge, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Resmi Gazete'de yayınlandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

19 Ekim 2015'in 'Muhtarlar Günü' olmasına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan genelge, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

13 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzaladığı genelge, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayınlanan genelgede, 'Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir.' ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Başbakan Davutoğlu Trabzon mitinginde muhtarlara diğer müjdeyi verdi. Davutoğlu konuşmasında, 'Buraya gelmeden önce 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını sağlayacak genelgeyi imzaladım, öyle geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla buluşmasında kendilerine bildirdi. Bundan sonra 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarımıza adanacak. Ayrıca buna hayırlı olsun derken bir müjdeyi daha iletmek istiyorum; muhtarlarımızın 950 Türk Lirası olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun' diyerek muhtarların maaşlarının arttırıldığını bildirdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.