AYM YSK kararlarına karşı açılan davaları kabul etmeyecek

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan bir kararda YSK kararlarının bireysel başvuru konusu yapılamayacağı belirtildi.

AYM YSK kararlarına karşı açılan davaları kabul etmeyecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Basın İlan Kurumu'nda çalıştığı için vekil adayı olamayan Attila Sertel'in başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi önemli bir kaarar imza attı. Yüksek Seçim Kurulu kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapılamayacağını belirten AYM, Anayasa'yı referans gösterdi.

Anayasa'nın YSK'nın çalışma ilkelerini belirleyen kurallarına atıfta bulunan Anayasa Mahkemesi "Yüksek Seçim Kurulu kararları aleyhine başka bir yargı merciine başvurulamaz" dedi. Anayasa Mahkemesi kararında YSK kanunun 298. maddesi hatırlatılarak kurulun kararlarının kesin olduğu vurgulandı.

Kararı yorumlayan uzmanlar bahsi geçen içtihat niteliğindeki hüküm nedeniyle sandık birleştirme gibi kararlarında AYM'ye götürülemeyeceği sonucuna ulaştı. Bu nedenle YSK kararlarının tartışılamaz nitelikte olması seçim ilkelerini daha da netleştirecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.