Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir görevden uzaklaştırıldı

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, tutuklu Eş Başkan Gülistan Akel ve 18 belediye meclis üyesi İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırıldı.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir görevden uzaklaştırıldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Tutuklu Eş Başkan Gülistan Akel ve 18 belediye meclis üyesi  görevden uzaklaştırıldı. Operasyon bölgesine canlı kalkan olarak giden Eş Başkanı Gülistan Akel, 'özyönetim' açıklaması yaptığı için soruşturma açılmış ve tutuklanmıştı.

Sosyal medya'da twitter hesabından uzaklaştırıldığını açıklayan Özdemir,  'Seçilmişler olarak atanmış bir Bakan tarafından görevden alınıyoruz. Bir halkın iradesini yok sayan bu zihniyet eninde sonunda kaybedecektir! ' ifadelerini kullandı.

Valilik Belediye'ye,  'Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Belediye Meclis üyeleri Gülistan Akel, Mehmet Ali Nasıroğlu, Bayram Demir, Gülten Tangüner, Hamide Çelik, Hülya Baltaş, Vildan Ergül Tileği, Necmi Dilmaç, Sabahat Acar, Nevaf Taş, Zehra Gönül, Mehmet Kara, Burhan Şat, Nasır Taş, Mehmet Hakkı İpek, Ayhan Sevim ve Ufuk Bulut hakkında Mülkiye Müfettişlerince yürüten araştırma ve inceleme neticesinde düzenlenen rapor gereğince Anayasa'nın 127'inci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'inci Maddesi uyarınca Bakanlık Makamı'nın 19.10.2015 tarihli onayı ile görevden uzaklaştırıldıkları ilgi yazı ile bildirilmiştir', yazılı açıklamasını gönderdi.

38 Belediye Meclis Üyesi bulunduran Batman Belediyesi'nde, 28 BDP'li, 10 AK Parti'li üye bulunuyordu. Uzaklaştırmalar neticesinde iki partinin üye sayısı eşit kaldığından, İçişleri Bakanlığı'nın uyarısıyla Pazartesi günü Belediye Meclis üyeleri arasında Başkanlık şeçimi yapılacağı belirtildi.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.