Büyük elektrik kesintisinin nedeni belirlendi

31 Mart 2014'te Türkiye'nin pek çok kentinde eşzamanlı gerçekleşen elektrik kesintisinin neden belirlendi.

Büyük elektrik kesintisinin nedeni belirlendi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İstanbul başta oılmak üzere yurdun pek çok yerinde gerçekleşen büyük elektrik kesintisinin nedeni üzerinde yapılan araştırmalarda sona gelindi. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi ve Avrupa Elektrik İletim Operatörleri Birliği ile ortak bir çalışma gerçekleştirerek kesintinin nedeni araştırıldı. Sonuçları bir raporda toplayan kurumlar ilginç tespitlere yer verdi.

NTV'de yer alan habere göre 31 Mart kesintisinden bir gün önce tüm Türkiye'de benzer bir kesintinin yaşanma ihtimali ortadan kaldırıldı. Yapılan çalışmalarda kesinti tespit eilerek önceden önüne geçildi. Ancak 31 Mart günü bu tip bir kesintinin önüne geçilemedi.

Hazırlanan raporda 4 hattın servis dışı kaldığı, elektriğin bu yüzden verilemediği belirtildi. 4 hattan üçünün bakıma girdiği, birinin de sorun yaşadığının belirlenmesinin ardından elektriğin kesilme nedenleri de belirlendi.

Yaşanan büyük çaplı elektrik kesintisinin nedenleri arasında yer alan bir başka faktör de Çoruh Nehri üzerindeki elektrik akımı tesisleriniğn devre dışı kalması olarak yorumlandı. Bu hattan ortaya çıkan büyükbüyük yükü diğer hatlara dağıtan şirketler ağır kesintiye davetiye çıkardı.

Yapılan çalışmalarda kesintinin nedeni olarak ihmal ve aşırı yüklenme faktörleri önce çıktı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.