Çankaya Köşkü\'ndeki güvenlik zirvesi toplantısı sonrası açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik zirvesi sona erdi. Kritik zirve sonrası Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada terörle mücadelenin kesintisiz bir şekilde sürdürüleceği ifade edildi.

Çankaya Köşkü\'ndeki güvenlik zirvesi toplantısı sonrası açıklama
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik zirvesi sonrasında Başbakanlık Basın Merkezi tarafından, 'Terörle mücadele amacıyla yürütülen huzur ve demokrasi operasyonlarında son durum detaylı bir şekilde ele alınmış, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüne dönük operasyonlarının hız kesmeden devam etmesi kararlaştırılmıştır.'  açıklaması yapıldı.

Çankaya Köşkü'nde yapılan güvenlik zirvesi toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, 'Toplantıda 1 Kasım parlamento seçimleri öncesi, sırası ve sonrasında seçim güvenliğinin sağlanmasına dönük alınan tedbirler ve güvenlik durumu değerlendirilmiş, seçimin büyük bir olgunlukla ve sükunet içinde gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir. Sayın Başbakanımız bu süreçte gösterdikleri üstün çabalardan dolayı emniyet, jandarma ve devletin ilgili tüm birimlerine tebriklerini iletmiştir' denildi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelenin her koşulda kesintisiz olarak sürdürülmesi talımatını verdiği ifade edildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında kış şartlarında da operasyonların kesintisiz olacağı talimatı Başbakan Davutoğlu tarafından verildiği bildirildi. Açıklamada; 'Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüne dönük operasyonlarının hız kesmeden devam etmesi kararlaştırılmıştır. Oramar, İkiyaka ve Dağlıca bölgelerinin terör örgütü mensuplarından temizlenmesinde sağlanan başarı ve Irak sınırı boyunca gerçekleştirilen harekatlar hakkında bilgi sunulmuştur. Sayın Başbakanımız kış şartlarında da operasyonların kesintisiz sürdürülmesi talimatı vermişlerdir.'

Ayrıca açıklamada Suriye’de yaşanan gelişmelerde görüşüldü. Açıklamada, 'Suriye'de yaşanan gelişmeler, sınır ötesinde DAEŞ unsurlarına karşı yürütülen operasyonlar ve koalisyon güçleri ile birlikte yürütülen harekat ele alınmıştır.' denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.