Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama DAEŞ ile mücadele konusuyla alakalı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili görüşmelerinde DAEŞ ile mücadele kapsamındaki işbirliğinin güçlendirilmesini masaya yatırdı. Erdoğan ve Obama PKK'nın yaptığı saldırıların derhal sonlandrılması gerektiği hususunda ortak karara vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama DAEŞ ile mücadele konusuyla alakalı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili görüşmelerinde DAEŞ ile mücadele kapsamındaki işbirliğinin güçlendirilmesini masaya yatırdı. Erdoğan ve Obama, PKK'nın yaptığı saldırıların derhal sonlandrılması gerektiği hususunda ortak karara vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele aldı.

ABD Başkanı Obama, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da yaşanan ve 99 kişinin öldüğü terör saldırısını kınadı ve Erdoğan'a taziyelerini iletti, Bu  tür  terör saldırılarına ve tehditlere karşı ABD olarak Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını bildirdi.

Suriye'de ki ılımlı muhalefetin güçlendirilmesinin ortak hedefleri oldukları konusunda aynı kararı düşünen Erdoğan ve Obama, Suriye içerisinde siyasi geçiş sürecinin oluşturulması için DAEŞ'e karşı askeri baskının arttırılması konusunda ortak kararlarını bildirdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıların biran önce son bulunması gerektiği hususunda da anlaşmaya vardı.

Ayrıca Erdoğan ve Obama, Antalya'da gerçekleştirilecek G-20 zirvesindeki gündem konuları hakkında da görüş alış verişinde bulundular.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu şekilde;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, DAEŞ ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele almışlardır.

ABD Başkanı Obama, 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini iletmiş, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını belirtmiştir. İki lider, Suriye'de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla DAEŞ'e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit etmişlerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kalmışlardır. İki lider, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına  değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurgulamışlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Antalya'da yapılacak olan G20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulunmuşlardır."  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.