DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ve Başkan Yardımcısı tutuklandı

Van'ın Özalp ilçesinde Savcılık tarafından, DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, 4 Ekim tarihinde gözaltına alınmış, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ve Başkan Yardımcısı tutuklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Van'ın Özalp ilçesinde Savcılık tarafından, DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, 4 Ekim tarihinde gözaltına alınmış, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" suçlarından yeniden göz altına alınan DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır tutuklandı.

Cumhuriyet Savcılığı, Bağcı, Bayram ve Hazır'ın, adli hükümleri uygulanarak serbest bırakılmalarına itiraz etti. Savcılık; Güvenlik güçlerinin, Tepedamı Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonları sırasında 1 teröristi etkisiz hale getirdiklerini ve bir eve sığınan diğer terör örgütü mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı, Bağcı, Bayram ve Hazır'ın, "canlı kalkan" olarak engellediklerini gerekçe gösterdi.

Savcılığın itirazı üzerine sabah saatlerinde yeniden gözaltına alınan Bağcı, Bayram ve Hazır, "Terör örgütü adına suç işlemek", "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar verme" suçlarından 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.