Diyarbakır'da 332 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

Diyarbakır Kulp İlçesinde çeşitli okullarda taşımalı eğitim kapsamında öğle yemeğinde pilav, tavuk ve çorba verilen öğrenciler zehirlendi.

Diyarbakır'da 332 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Diyarbakır Kulp İlçesinde çeşitli okullarda taşımalı eğitim kapsamında öğle yemeğinde pilav, tavuk ve çorba verilen öğrenciler zehirlendi.

Kulp ilçesinde  yemekleri yedikten sonra okuldan eve dönen öğrencilerde kusma ve mide bulantısı şikayeti meydana geldi. Bu durumu hemen ailelerine bildiren öğrenciler, aileleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi. Tektiklerin ardından 332 öğrenciden bazılarının muayenesine devam edildi. Olayın duyulması üzrine hastaneye gelen Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları ve  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cihan Güreş tedavi gören öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Tedavi altına alınan bazı öğrencilerin aileleri okuldan dönen çocuklarının kusma ve mide bulantısı şikayetinde bulunduklarını belirti ve bunun üzerine çocuklarını hastaneye getirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayetlerine neden olan yemeklerden alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.