Etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı!

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan beri terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları hızla devam ediyor. Operasyonlar sonucunda çoğunluğu PKK'lı 1740 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barışı, huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, son 93 gündeki (7 Temmuz-7 Ekim) terör saldırıları  nedeniyle 141 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu. Biri İran uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 494 kişi yaralandı.

Çoğunluğu PKK'lı 204 terörist etkisiz hale getirildi, 33'ü yaralı 134 terörist yakalandı. Ayrıca bu zaman dilimi içerisinde çoğunluğu tırlardan oluşan 273 araç teröristlerce yakıldı.

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan beri terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında düzenlediği operasyonlar sonucunda, çoğunluğu PKK'lı 1740 terörist etkisiz hale getirildi. Hava ve kara operasyonlarının yanı sıra, tank ve top atışlarıyla da terör örgütüne büyük zayiat verildi.  

Pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 2 bin 886 kişi gözaltına alındı ve bunların 809'u tutuklandı.

 


Etiketler; #PKK #terörist
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.