Haritayı yanlış alınca, uçak geri döndü

Türk Hava Yolları’na ait İstanbul-Oslo seferini yapan yolcu uçağı, pilotun Jeppesen adı verilen uçuş haritasını yanlış alması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

Haritayı yanlış alınca, uçak geri döndü
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türk Hava Yolları’na ait İstanbul-Oslo seferini yapan TK-1753 sefer sayılı Airbus A-320 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı’ndan saat 14.30'da kalkış yaptı.

kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra pilotun Jeppesen adı verilen uçuş haritasını yanlış alması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

Pilotun doğru haritayı almasının ardından, THY uçağı Oslo seferi için yeniden havalandı.Uçağın kalkış yapmasından kısa bir süre sonra, kaptan pilot, "Jeppesen" adı verilen ve tüm havalimanlarının yaklaşma ve krokilerinin bulunduğu uçuş haritasını yanlış aldığını fark etti. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek geri dönmek istediğini bildirdi. Pilot, deniz üzerinde yakıt azaltarak kalkışından yaklaşık 1 saat sonra Atatürk Havalimanı’na tekrar iniş yaptı.

Konuyla ilgili olarak THY tarafından yapılan açıklamada, İlgili seferde teknik nedenle uçak değişikliğine gidilmesi üzerine, sefere verilen yeni uçağa yüklemenin unutulduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.