İHA'ların Rusya'ya ait olduğu iddia edildi

Sınırımızın 3 kilometre içinde TSK tarafından vurulan İHA'ların Rusya'nın gizli birimleri tarafından kullanıldığı iddia edildi.

İHA'ların Rusya'ya ait olduğu iddia edildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, TSK'nın Suriye sınırında düşürdüğü milliyeti belirsiz hava aracının, sınırın 3 kilometre içinde vurulduğunu ifade etmiş, "İHA'nın kime ait olduğunu tespit etmedik ama sınırın içinde düştüğü için üzerinde çalışılıyor. Kimliği belli olunca açıklayacağız" açıklamasında bulunmuştu.

 

Yapılan araştırmalar sonucu, Rusya tarafından gizli geliştirilmiş olduğu ve açıklanmayan birimlerce kullanıldığı ortaya çıktı.

Rusya'da yayın yapan bir internet sitesi, bugün sınırımızda TSK tarafından düşürülen milliyeti belirsiz hava aracıyla ilgili sarsıcı bir iddiada bulundu.

Sitenin haberine göre, TSK tarafından düşürülen insansız hava aracının modelinin tespiti için  ''Özel Teknoloji Merkezi'' şirketine başvuru yapıldığı ancak, şirket yetkililerinin İHA'nın modelini üstlenmediği belirtildi. Orlan marka İHA'ları üreten şirketin yetkilisi Aleksey Kristman yaptığı açıklamada,"Resimdeki İHA kesinlikle Orlan değil. Boyutları ve teknik özellikleri farklı" ifadelerine yer vererek düşürülen İHA'nın farklı bir firma tarafından üretildiğini belirtti.

Haberde, sitenin Rus savunma sanayindeki kaynağının, düşürülen Rus yapımı İHA'nın adının bugüne kadar medyada hiç anılmadığını ve gizli geliştirilen bir İHA olduğunu belirttiği, ifade edildi.

Ayrıca kaynak, bu İHA'ları kullanan birimlerin açıklanamayacağı ancak Rus Savunma Bakanlığı tarafından kullanılmadığını da ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.