MGK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MGK toplantısı 6 saatlik görüşmenin ardından sona erdi.

MGK toplantısı sona erdi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında MGK toplantısı yapıldı. Toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

MGK toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada,

Vatandaşların huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına ilişkin hususların görüşüldüğü belirtildi. Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili konuların çok yönlü ele alındığı ifade edildi. Ülkenin barış ve huzur ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içinde bulunan örgüt ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız süreceği bildirilen toplantıda, milli güvenliği tehtit eden terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olan paralel yapıya karşı yürütülen mücadelenin, çok yönlü olarak sürdürüleceği vurgulandı.

1 kasım seçimlerinin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesine yönelik tedbirler hakkında kurula bilgi sunulduğu açıklandı.

Ayrıca, Suriye'de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan olayların etraflıca değerlendirildiği ve yapılan hava ihlalleri dahil ele alınan tüm güvenlik tedbirlerinin gözden geçirildiği ifade edildi. Bununla birlikte, Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirildi.

DAEŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla yürütüleceği, bölücü terör örgütünün Suriye uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilli hale getirilmesi gerektiğinin altının çizildiği ifade edildi.

Suriye'de sivil halka yönelik uygulanan şiddet neticesinde meydana gelen  can kayıplarının ve insan hakları ihlallerinin bir an önce sona erdirilmesi gerektiği de gündemdeki konular arasında yer aldı.
 

İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'da uyguladığı tahrik edici tutumun kabul edilemez olduğuna da dikkat çekildi.

 


Etiketler; #mgk #toplantı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.