RTÜK rekora koşuyor. 11 toplantı başkan yok!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 11. toplantıda da başkan seçemeyerek uluslararası rekora koşuyor.

RTÜK rekora koşuyor. 11 toplantı başkan yok!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 7 Haziran seçimleri sonrasında bir türlü başkanını seçemedi. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'li üyelerin yer aldıüı Üst Kurul toplantısında CHP üyeleri MHP lehine, HPD ve AKP kendi adayına oy vermeye devam etti. Başkanlık 11. seçimde de oluşturulamadı. 

Başkanlık seçimlerinde AK Parti, MHP ve HDP adayları arasındaki oy sayısı 7 Haziran seçimlerinden sonra hiç değişmedi. Her başkanlık seçim toplantısında aynı oyları alan adaylardan hiç birisi başkan seçilemeyerek toplantı 14 Ekim'e ertelendi. 

RTÜK üyelerinin başkan seçim gündemiyle 14 Ekim Çarşamba günü yapacakları toplantıdan da bir sonuç alınması beklenmiyor. Bir çok kamu kurumunda yaşanan benzer olaylar 1 Kasım seçimlerine kilitlenmiş bir bürokrasiye işaret ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.