Selami Altınok: Terörle mücadele kararlı bir şekilde sürecek

İçişleri Bakanı Selami Altınok, son dönemde Türkiye genelinde terör örgütlerine gerçekleşen operasyonları değerlendirdi ve seçim hazırlığı ve güvenliği hakkında konuştu.

Selami Altınok: Terörle mücadele kararlı bir şekilde sürecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İçişleri Bakanı Selami Altınok, son dönemde Türkiye genelinde terör örgütlerine gerçekleşen operasyonları değerlendirdi ve seçim hazırlığı ve güvenliği hakkında konuştu. 

İçişleri Bakanı Selami Altınok, terör örgütleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlı bir şekilde mücadele edeceğini bildirdi. İçişleri Bakanı mücadelenin şeçimler ile alakalı olmadığını ifade etti. Seçim güvenliğinin sağlanması noktasından bütün hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Altınok, vatandaşların güvenli ve hür bir şekilde seçim görevini yapacaklarını belirtti.

Seçim güvenliği hakkında açıklama yapan Selami Altınok, 'Seçim günü, Bakanlığımızda oluşturduğumuz seçim takip ve koordinasyon merkezine, Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde seçim bölgelerinden haberler gelecek, olabilecek asayiş olaylarına karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Teyakkuz halindeyiz, 24 saat esasına göre bakanlığımız çalışıyor. Bütün vatandaşlarımıza gönül rahatlığıyla kendi demokratik haklarını kullanma noktasında sandığa gitmelerini tavsiye ediyorum. Katılımın olması, demokratik hakkın kullanılması noktasında, vatandaşımızın sandığa gitme bilincini taşımasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İnanıyorum ki herhangi bir sıkıntı yaşanmadan, Türkiye bu manada zaten seçim yapma noktasında üstün başarı gösteren ülkelerden bir tanesidir. Bu irade, bu başarı bizim milletimizde var. Yine her zaman olduğu gibi seçimlerin sağlıklı ve hukukun emrettiği şekilde yapılacağına inanıyorum.' dedi. 

Terörle örgütleri konusunda ayrım olmadığını söyleyen İçişleri Bakanı, 'Burada hangisinin olduğu önemli değil, PKK olsun, DEAŞ olsun, DHKP/C olsun, MLKP olsun, bütün terör örgütleri Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine bir tehdit oluşturuyorsa, bunlara karşı azimli ve kararlı bir şekilde mücadeleyi devam ettiriyoruz. Yine son günlerde yaptığımız operasyonlarda da vatandaşımıza ve devletimize tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz, tehdit oluşturduğunu gördüğümüz terör örgütleri ile gerek PKK gerek DEAŞ'la gerek diğer terör örgütleriyle çok yoğun bir şekilde mücadele sürüyor. Bu mücadele azmimiz seçimlerle alakalı bir mücadele azmi değildir. Terör var olduğu ve devletimizi, milletimizi tehdit etme cüretini gösterdiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetleri kesinlikle bütün terör örgütleriyle en kararlı şekilde mücadeleye devam edecektir. İllerimizde görmüş olduğunuz bu mücadele de bunun en bariz göstergesidir. Hangi terör örgütü olursa olsun, ne şekilde eylem ortaya koyarsa koysun, güvenlik kuvvetlerimiz, Bakanlığımız ve hükümetimiz bu mücadeleyi sonuna kadar götürmeye, tehdidi ve riski minimize etme noktasına getirene kadar bu mücadeleye devam edecek. Bundan bütün vatandaşlarımızın emin olmasını, vatandaşlarımızın bu manada Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine güvenmelerini özellikle istirham ediyorum.' açıklamasını yaptı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.