Demokrasi ve özgürlük çerçevesinde yürütülen başörtü mücadelesinde yeni bir adım atıldı. İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi\'nde görevli Bayan Hakim duruşmaya başörtüsünü takarak katıldı.
İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli Bayan Hakim duruşmaya başörtüsüyle katıldı.
Demokrasi ve özgürlük çerçevesinde yürütülen başörtü mücadelesinde yeni bir adım atıldı. İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli Bayan Hakim duruşmaya başörtüsünü takarak katıldı.
Bazı yayınlar hakimin göreve başörtüsü ile çıkmasını AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına bağladı ve AK Parti'yi eleştirdi.
Başörtülü hakimin görüntüsünün internette yayılması sonrasında Adalet Bakanı Kenan İpek resmi twitter sayfasından konu ile ilgili açıklama yaptı.
Kenan ipek açıklamasında, 'Bir hakimimizin kürsüde gizli çekildiği Anlaşılan başörtülü resmi sosyal medya üzerinden yayınlanmaktadır. Mevzuatımızda hakimlerimizin görevleri esnasında başörtüsü takmalarına mani bir hüküm bulunmamaktadır.Hakimimizin suç işlemiş gibi bu fotoğrafının 1 Kasım seçim sonucuyla da irtibatlandırılarak yayınlanmasını doğru bulmuyoruz.' dedi.
Yargıtay Başkanlığı Hakim ve Savcıların kılık kıyafeti konusunda, HSYK'ya, 'Yargıtay’da görev yapan tetkik hâkim ve Cumhuriyet savcılarının Yargıtay kurulları ve dairelerde yapılan müzakereler ve mürafaalar (duruşmalar) esnasında başı kapalı olarak görev yapıp yapmayacakları hususunda' görüş talep etmişti.
HSYK 7 Haziran öncesinde bu başvuruya cevaben, 'Hâkim ve savcılar görev başında başörtüsü de, şapka da takabilir' demişti. Bunun sonucunda HSYK Genel Sekreterliği, bayan hakim ve bayan savcıların başörtü takarak görev yapmalarında herhangi bir engelin bulunmayacağını belirtmişti.