Türkiye\'nin ilk başörtülü kadın hakimi duruşmaya çıktı

Demokrasi ve özgürlük çerçevesinde yürütülen başörtü mücadelesinde yeni bir adım atıldı. İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi\'nde görevli Bayan Hakim duruşmaya başörtüsünü takarak katıldı.

Türkiye\'nin ilk başörtülü kadın hakimi duruşmaya çıktı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli Bayan Hakim duruşmaya başörtüsüyle katıldı.

Demokrasi ve özgürlük çerçevesinde yürütülen başörtü mücadelesinde yeni bir adım atıldı. İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli Bayan Hakim duruşmaya başörtüsünü takarak katıldı. 

Bazı yayınlar hakimin göreve başörtüsü ile çıkmasını AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına bağladı ve AK Parti'yi eleştirdi.

Başörtülü hakimin görüntüsünün internette yayılması sonrasında Adalet Bakanı Kenan İpek resmi twitter sayfasından konu ile ilgili açıklama yaptı. 

Kenan ipek açıklamasında, 'Bir hakimimizin kürsüde gizli çekildiği Anlaşılan başörtülü resmi sosyal medya üzerinden yayınlanmaktadır. Mevzuatımızda hakimlerimizin görevleri esnasında başörtüsü takmalarına mani bir hüküm bulunmamaktadır.Hakimimizin suç işlemiş gibi bu fotoğrafının 1 Kasım seçim sonucuyla da irtibatlandırılarak yayınlanmasını doğru bulmuyoruz.' dedi.

 

Yargıtay Başkanlığı Hakim ve Savcıların kılık kıyafeti konusunda, HSYK'ya, 'Yargıtay’da görev yapan tetkik hâkim ve Cumhuriyet savcılarının Yargıtay kurulları ve dairelerde yapılan müzakereler ve mürafaalar (duruşmalar) esnasında başı kapalı olarak görev yapıp yapmayacakları hususunda' görüş talep etmişti.

HSYK 7 Haziran öncesinde bu başvuruya cevaben, 'Hâkim ve savcılar görev başında başörtüsü de, şapka da takabilir' demişti. Bunun sonucunda HSYK Genel Sekreterliği, bayan hakim ve bayan savcıların başörtü takarak görev yapmalarında herhangi bir engelin bulunmayacağını belirtmişti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.